vineri, 4 octombrie 2013

Salata cu piept de pui

O zi de vineri - ce altceva ar fi mai potrivit la pranz decat o salata, si nu orice salata - ci una un pic neobisnuita. Cum ar trebui sa facem din fiecare zi de sarbatoare - sa sarbatorim deci cu o salata deosebita.

Ingrediente (pentru 4 portii):

400g friptura din piept de pui
1 salata verde
1 ceapa alba
1 telina mica
1 gulie
300 - 400g rosii
zeama de la jumatate de lamaie
1 portocala
2 - 3 linguri ulei de masline sau de samburi de struguri
sare
verdeata

Salata se spala foarte bine cu apa rece, apoi se lasa la scurs intr-o strecuratoare. Se rupe apoi in bucati si se pune intr-un castron mai mare. Se adauga ceapa taiata solzisori, telina si gulia taiate julien sau date pe razatoarea mare. Se presara un praf de sare, apoi se stropeste cu zeama de lamaie si uleiul. Se amesteca usor si se lasa deoparte 5 min.

Intre timp, friptura se taie cubulete. Se pune in salata si se amesteca. La sfarsit se adauga portocala si rosiile taiate felii. Se presara verdeata tocata si se serveste imediat.

Deosebit, nu? Pofta buna!




Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu