Ingrediente (pentru 4 portii):
400g paste fusilli
1 legatura ceapa verde
1 ardei gras rosu
1 ardei gras verde
100g mazare congelata
200 - 300 g rosii
1 - 2 linguri ulei de masline
sare, piper proaspat macinat
patrunjel verde
optional: 200g sunca presata
Pastele se fierb in apa cu sare si eventual putin ulei de masline. Se trec apoi printr-un jet de apa rece si se lasa la scurs. Toate legumele se spala si se curata.
Mazarea se fierbe inabusit in apa cu un praf de sare si cateva picaturi de ulei (mazarea se poate inlocui si cu fasole verde pastai). Se scurge apoi si se amesteca cu sunca presata calita in putin ulei, ardeiul gras taiat cubulete, ceapa verde taiata rondele si pastele fierte. Se lasa deoparte 10 min.
Se adauga apoi rosiile taiate felii si se poate servi. (Se pot folosi si rosii cherry care se vor taia in jumatati - sunt mai dulci si mai gustoase, conferind preparatului un gust cu totul deosebit).
Pofta buna va doresc!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu