duminică, 20 octombrie 2013

Budinca de cartofi cu branza la cuptor

In cazul in care nu stiti deja despre ce este vorba inca din copilarie - pentru ca pentru mine aceasta este una dintre retele pe care le pregatea mama cand eram mica (exceptand mozzarella - care pe acea vreme nici macar nu exista in dictionarul nostru culinar :) ) va ofer o reteta clasica ca sa-i zic asa. Nu este ceva complicat, dar este un preparat savuros si tocmai potrivit pentru o zi de toamna.

Ingrediente (pentru 4 portii):

1kg cartofi pentru fiert
 400g branza telemea
150g mozzarella
2 oua
ulei pentru uns tava

Cartofii se fierb in coaja in apa cu sare timp de 25 - 30 minute. Se scurg de apa si se lasa sa se raceasca - dar nu de tot, sa fie putin calzi. Se curata de coaja.

Intr-un vas termorezistent uns cu ulei se aseaza un strat de cartofi taiati rondele, branza rasa si felii de mozzarella. Se continua cu inca un strat de cartofi si branza rasa si se alterneaza in acest fel pana se termina cartofii - ultimul strat trebuie sa fie de cartofi. Deasupra se toarna doua oua batute cu sare (cine doreste poate pune si smantana). Se da vasul la cuptor la 180 grade, pentru aproximativ 30 - 40 minute pana se rumenesc cartofii. In ultimele 10 minute se pun deasupra felii de mozzarella si se da cuptorul la 200 grade.

Iata ce rezulta:


Pofta buna!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu