Inca o reteta rapida, simpa si gustoasa marca Jamie Oliver. Garnitura perfecta pentru friptura de duminica sau felul principal care sa insoteasca salata de legume preferata :)
Cu aceasta reteta veti obtine cartofii perfect crocanti in exterior si pufosi in interior. Metoda de a fierbe incomplet legumele in apa clocotita, apoi trecerea lor prin ulei aromat si prajirea sau mai bine zis coacerea lor pana devin aurii si crocante este aproximativ aceeasi pentru orice radacinoasa.
Ingrediente (pentru 4-6 portii):
1,2 kg cartofi
6 radacini de pastarnac
6 morcovi
1 capatana de usturoi
3 crengute de rozmarin proaspat
sare, piper negru proaspat macinat
ulei de masline
Se incalzeste cuptorul la 200 grade C. Legumele se curata, se spala si se taie in jumatate pe lungime cele mari. Usturoiul se desface in catei, nu se curata, dar se strivesc usor cu ajutorul unui cutit. Se rup frunzele de rozmarin de pe tulpini.
Intr-o oala se da in clocot apa cu sare. In momentul in care a inceput apa sa clocoteasca se adauga legumele - cartofii si morcovii - si se dau din nou in clocot. Se lasa sa fiarba timp de 5 minute, apoi se adauga pastarnacul si se mai lasa pe foc inca 4 minute. Se scurg intr-o strecuratoare si se lasa sa se racoreasca putin. Morcovii si pastarnacul se scot si se pun deoparte, cartofii se agita putin in strecutatoare - in felul acesta vor capata un invelis crocant la cuptor.
Intr-o tava se adauga 2 - 3 linguri de ulei de masline sau grasime de la carne, usturoiul si frunzele de rozmarin. Se pun legumele in tava (puteti tapeta tava cu hartie de copt), se condimenteaza cu sare si piper si se amesteca sa se impregneze cu arome. Legumele se raspandesc uniform in tava - astfel incat sa prinda crusta si sa nu fiarba inabusit. Se pune tava in cuptorul preincalzit timp de aproximativ 1 ora, sau pana devin aurii si crocante.
Se servesc imediat fie alaturi de friptura preferata, fie langa o salata delicioasa de legume :)
Pofta buna!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu