Azi va propun un desert minunat pentru o zi de duminica - este un pic elaborat, dar efectul si gustul merita tot efortul.
Ingrediente (pentru 6 - 8 portii):
12 - 15 foi de lasagna
50g unt
350g branza de vaci
4 linguri smantana
1 cescuta lapte
3 - 4 oua
3 - 4 linguri zahar
zahar vanilat
coaja rasa de la 1 lamaie
100 g stafide
1 ou
1 2 linguri de zahar
Intai de toate se pregateste umplutura: se paseaza branza de vaci cu furculita si se amesteca cu smantana, ouale, laptele (nu se pune tot laptele odata, ci treptat, deoarece umplutura trebuie sa aiba consistenta aluatului de clatita - adica sa fie mai moale decat pentru o placinta - altfel foile de lasagna nu se vor inmuia), asadar daca vi se pare prea moale nu puneti tot laptele. Apoi se adauga zaharul, zaharul vanilat, coaja de lamaie si la final stafidele. Se amesteca totul foarte bine.
Se unge o forma de jena (dreptunghiulara si inalta) cu unt, se aseaza un strat dublu de foi de lasagna si se presara cu unt, se pune din umplutura de branza, se aseaza iar foi de lasagna - de aceasta data un singur strat si iar umplutura de branza, se continua alternativ cu foi de lasagna si umplutura de branza - iar la fiecare doua randuri se presara si unt - pana se termina umplutura. Ultimul strat va fi de foi de lasagna. Deasupra se toarna un ou batut si se presara zahar.
Tava se da la cuptor, la 180 grade pentru aproximativ 30 - 40 min pana se rumeneste si se inmoaie foile de lasagna.
Aceasta lasagna reprezinta alternativa pentru placinta cu branza dulce, fiind mai usor de preparat, dar la fel de gustoasa si sigur va fi si foarte apreciata.
Va doresc pofta buna!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu