Daca doriti un desert sanatos si foarte fustos va recomand aceasta prajitura. Are putine calorii, este gustoasa, satioasa si sanatoasa.
Ingrediente (aproximativ 40 buc):
100g stafide
1,5 capacele de rom
125g unt moale
125g zahar brun
2 oua
100g alune macinate
150g fulgi de ovaz
80g faina
1/2 lingurita praf de copt
1 lingurita scortisoara macinata
unt sau hartie de copt pentru tava
Se pun stafidele intr-un vas mic, se adauga romul si se lasa la crescut. Se bat cu mixerul untul cu zaharul si ouale, pana se obtine o spuma usoara.
Se amesteca alunele cu fulgii de ovaz, faina, praful de copt (se poate pune un pliculet intreg de praf de copt) si scortisoara, apoi se inglobeaza treptat cu o lingura spuma de unt. Se preincalzeste cuptorul la 200 de grade.
Se adauga in aluat stafidele cu tot cu rom. Se unge o tava cu unt sau se tapeteaza cu hartie de copt. Se intinde aluatul in tava pe o grosime de 1,5 cm, apoi se baga in cuptorul fierbinte si se coace aproximativ 12-15 minute (se incearca cu un pai de lemn - un bat de frigaruie daca este coapta, eu am lasat-o putin mai mult).
Se scoate si se lasa sa se raceasca de tot in tava.
Cum spuneam, este un desert indicat si pentru cei care urmeaza o dieta sau care doresc un desert sanatos. Are 90 cal/portie. Pofta buna!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu