Ingrediente (pentru o tava de 30x30cm):
5 oua
1 cana zahar (cea de 200 ml)
1 cana faina
5 linguri ulei
coaja si zeama de la 1 lamaie
1/2 kg fructe (visine, caise, prune, struguri)
Se bat albusurile spuma cu un praf de sare, se adauga zaharul cate putin, apoi se pun pe rand galbenusurile, apoi uleiul tot cate putin, zeama si coaja de lamaie, iar la urma faina care se amesteca incet cu lingura de sus in jos.
Tava se unge cu margarina si se tapeteaza cu faina.
Se toarna aluatul in tava si se da la cuptor pentru 5 - 10 min, apoi se scoate si se aseaza deasupra fructele spalate, curatate de samburi si scruse de apa (Daca le asezati de la bun inceput - se poate si asa - ele se vor lasa la fund). Se da iar la cuptor la foc potrivit pana se coace - aproximativ inca 30 min (puteti incerca cu o scobitoare sau un bat de frigaruie de lemn sa vedeti daca este coapta).
Se scoate din cuptor, se lasa sa se raceasca si se pudreaza cu zahar.
Este un desert excelent si foarte apreciat in orice situatie.
Pofta buna va doresc!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu