sâmbătă, 19 octombrie 2013

Prajitura cu fructe

Tocmai ce am terminat de scris un e-mail cu vreo patru retete pentru o prietena - Delia pe numele ei - care maine are musafiri si nu prea stia ce sa pregateasca. Acum, eu sper sa gaseasca interesanta una dintre retetele propuse de mine si sa se incumete sa o si incerce :). Si cum ziceam dupa ce ma scris e-mail-ul pentru Delia, m-am gandit sa va propun si voua o reteta - pentru voi am o praji :) - una cam de vara pentru ca este pufoasa si racoroasa, dar este la fel de gustoasa oricand, fie cu fructe din compot fie cu struguri sau prune (ca tot sunt acum de sezon). Oricum, daca nu o pregatiti acum puteti pune reteta la pastrare pentru sezonul de primavara-vara :).

Ingrediente (pentru o tava de 30x30cm):

5 oua
1 cana zahar (cea de 200 ml)
1 cana faina
5 linguri ulei
coaja si zeama de la 1 lamaie
1/2 kg fructe (visine, caise, prune, struguri)

Se bat albusurile spuma cu un praf de sare, se adauga zaharul cate putin, apoi se pun pe rand galbenusurile, apoi uleiul tot cate putin, zeama si coaja de lamaie, iar la urma faina care se amesteca incet cu lingura de sus in jos.

Tava se unge cu margarina si se tapeteaza cu faina.

Se toarna aluatul in tava si se da la cuptor pentru 5 - 10 min, apoi se scoate si se aseaza deasupra fructele spalate, curatate de samburi si scruse de apa (Daca le asezati de la bun inceput - se poate si asa - ele se vor lasa la fund). Se da iar la cuptor la foc potrivit pana se coace - aproximativ inca 30 min (puteti incerca cu o scobitoare sau un bat de frigaruie de lemn sa vedeti daca este coapta).

Se scoate din cuptor, se lasa sa se raceasca si se pudreaza cu zahar.

Este un desert excelent si foarte apreciat in orice situatie.

Pofta buna va doresc!





Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu