Este vorba, asa cum spune si titlul, despre fasolea uscata. Este un aliment foarte sanatos si chiar recomandat in alimentatia sanatoasa pentru ca:
- contine o cantitate mae de proteine,
- contine o cantitate mare de fibre - au rol in mentinerea unui tranzit intestinal normal,
- este hranitoare si satioasa,
- are un aport caloric redus,
- prezinta un indice glicemic scazut.
Referitor la aportul caloric:
Fasolea boabe fiarta: Calorii - 132, Proteine - 8.9, Glucide - 23.7, Lipide - 0.5, Fibre - 8.7
Fasolea uscata: Calorii - 303, Proteine - 22.3, Glucide - 47.7, Lipide - 1.7, Fibre - 12
Mancaruri santoase, care pot si consumate si la dieta:
- iahnia de fasole - gatita fara carne, afumatura, zahar
- salata de fasole boabe
Si acum reteta:
Ingrediente:
1 cana de fasole
1 ceapa potrivita
sare, piper
1 lingura ulei de masline
otet
Se fierbe fasolea, schimband apa de 3 ori. Se lasa sa se raceasca. Ceapa se taie solzisori (mie imi place sa frec ceapa cu putina sare, mai iese din iuteala). Se amesteca ceapa cu fasolea se pune sare si piper dupa gust, ulei de masline si otet indoit cu apa.
Si ...
Pofta buna!
Hello, aici prietena! Sa vezi tu ca exista si un soi de telepatie ... aseara am mancat si eu o astfel de salatica, nu din avant de slabire, ca momentan sunt la categoria "mancare, mancare, mancare" dar altceva de post nu aveam ; atat ca eu am pus si niste masline negre, ceapa a fost verde si bonus ridichi; iar la condimente, nu am uitat de cimbrul pe care as fi capabila sa-l pun si in prajituri. Ce zici, a fost buna? Acum imi dau seama ca daca picam si putin otet,era mai gustoasa!
RăspundețiȘtergereA fost foarte buna. Asocierea dintre fasole boabe si masline este una neutra, iar cu celelalte legume este o asociere corecta si in toata regula, deci, fara sa intentionezi ai mancat foarte sanatos. Nu am absolut nimic de obiectat. Pupici!
RăspundețiȘtergere