miercuri, 30 octombrie 2013

Bezele cu fructe

Spectaculos - acesta este cuvantul care descrie acest desert. O sa va indragostiti de el.

Ingrediente (pentru 6 bezele):

3 albusuri
120 - 150g zahar tos
2 kiwi
150g capsuni
150g zmeura
sau cum a trecut timpul lor puteti inlocui capsunile si zmeura cu aceeasi cantitate de struguri albi si negrii
4 linguri rom
2 linguri miere

Se tapeteaza o tava cu hartie de copt si se deseneaza 6 cercuri, fiecare cu diametrul de aproximativ 10cm. Se preincalzeste cuptorul la 100 grade. Se bat albusurile cu un praf de sare pana se obtine o spuma tare, apoi se adauga treptat zaharul.

Se pune spuma cu un sprit in cercurile desenate anterior, avand grija ca la mijloc sa formati o adancitura cu o lingura, sau sa uniformizati primul stat si apoi pe margine sa mai puneti un strat cu spritul, astfel incat la mijloc sa ramana o adancitura.

Se baga bezelele in cuptor (pozitia 1 a cuptorului pe gaz - 100 grade) si se usuca aproximativ 45 min - 1 ora, apoi se mai coc 10 min la 150 grade (pozitia 1 - 2 a cuptorului pe gaz), tinand usa cuptorului intredeschisa. Bezelele se lasa sa stea in cuptorul oprit timp de 1 ora (bezelele trebuie sa fie crocante).

Se curata kiwi, se taie in patur pe lungime, apoi in felii. Se spala capsunile, se curata si se toaca marunt (daca ati ales varianta cu struguri - se spala si eventual se taie boabele in jumatati sau in sferturi in functie de cat de mari sunt). Se alege zmeura si se amesteca cu feliile de kiwi si capsunile. Se amesteca romul si mierea si se toarna deasupra fructelor. Pana la servire se pastreaza la frigider. Se aseaza bezelele in farfurii si se toarna amestecul de fructe in acestea. Se serveste imediat.

Daca doriti un desert inca si mai savuros si cu totul deosebit, puteti unge interiorul bezelelor cu ciocolata topita si abia apoi sa adaugati fructele.





Pofta buna!

Si daca va intrebati cam cate ore ar trebui sa petreceti la sala, nu va faceti griji, nu au atat de multe calorii incat sa nu va puteti permite sa va rasfatati intr-un week-end :).

Valoare nutritiva:
150kcal/portie, Proteine: 2g, Grasimi: 0g, Carbohidrati: 31g.


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu