Ingrediente (pentru 2 portii):
3 - 4 cartofi potriviti
1 ceapa rosie sau alba potrivita (se poate folosi si ceapa verde)
1 ardei gras
ridichi
masline (mai multe sau mai putine in functie de cat de mult va plac)
ou - optional (daca tineti o dieta sau vreti sa va mentineti asocierea dintre ou si cartofi nu prea este recomandata, mai ales ca se pun si masline si ulei)
ulei de masline
otet
sare, piper
Se pun cartofii la fiert in coaja cu sare. Dupa ce au fiert se scurg de apa si se lasa sa se raceasca. Se curata de coaja si se taie rondele. Ceapa se taie julien, ardeiul gras se taie fasii, ridichiile se taie si ele rondele. Se pun toate intr-un castron, se adauga maslinele, oul fiert taiat felii, se condimenteaza cu sare, piper, ulei de masline si otet indoit cu apa.
Este o reteta perfecta pentru un pranz, o cina. Cartofii fierti si raciti au un indice glicemic scazut, deci pot fi consumati si de persoanele care doresc sa piarda kilograme sau care doresc sa isi mentina greutatea.
Pofta buna!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu