luni, 21 octombrie 2013

Cornulete cu mac si mere

Niste cornulete ... altfel .. un pic mai elaborate, pentru care trebuie sa va inarmati cu putin mai multa rabdare decat de obicei, dar nu ies multe la o portie, deci puteti incerca intr-o duminica racoraosa :).

Ingrediente (12 buc):

500g faina
200g unt
2 galbenusuri
1 cub drojdie de bere
200ml lapte
1 lingura smantana
1 lingura rom
2 mere
1 lingura unt
2 - 3 linguri zeama de lamaie
5 linguri zahar tos
200g seminte de mac
coaja de la 1 lamaie
1 plic zahar vanilat
1 lingura ulei
1 lingura zahar pudra

Se dizolva drojdia de bere si 1 lingura de zahar in 200ml lapte caldut. Se amesteca cu o lingura de faina (eu am pus mai putin lapte, astfel incat cu faina sa formeze o smantana mai graosa, iar restul de lapte caldut l-am adaugat apoi peste faina) si se lasa intr-un loc cald, la crescut. Se toarna apoi in faina cernuta si se framanta cu 2 galbenusuri frecate cu 2 linguri de zahar, 1 lingura de smantana, 200g unt frecat spuma, 1 praf de sare si 1 lingura rom. Se lasa la dospit pana isi dubleaza volumul.

Merele se spala, se curata si se dau pe razatoare. Se stropesc cu zeama de lamaie, apoi se calesc cu 2 linguri de zahar, intr-o tigaie incinsa cu 1 lingura de unt (sau mai putin dacat tigaia este antiaderenta). Cand se racesc, se adauga semintele de mac, coaja de la 1 lamaie si zaharul vanilat.

Aluatul crescut se mai framanta o data si se intinde intr-o foaie, din care se taie patrate de 10cm. Se pune pe fiecare cate o lingura din umplutura si se ruleaza. Se coc intr-o tava unsa cu ulei, in cuptorul incins, 15 - 20 min.

Se pudreaza cu zahar.

Din pacate nu stiu ce am facut, dar poza sigur nu am facut :). Se mai intampla, tocmai de aceea va sfatuiesc sa nu ma credeti pe cuvand si sa incercati reteta. Ies niste cornulete delicioase.

Pofta buna!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu