Niste cornulete ... altfel .. un pic mai elaborate, pentru care trebuie sa va inarmati cu putin mai multa rabdare decat de obicei, dar nu ies multe la o portie, deci puteti incerca intr-o duminica racoraosa :).
Ingrediente (12 buc):
500g faina
200g unt
2 galbenusuri
1 cub drojdie de bere
200ml lapte
1 lingura smantana
1 lingura rom
2 mere
1 lingura unt
2 - 3 linguri zeama de lamaie
5 linguri zahar tos
200g seminte de mac
coaja de la 1 lamaie
1 plic zahar vanilat
1 lingura ulei
1 lingura zahar pudra
Se dizolva drojdia de bere si 1 lingura de zahar in 200ml lapte caldut. Se amesteca cu o lingura de faina (eu am pus mai putin lapte, astfel incat cu faina sa formeze o smantana mai graosa, iar restul de lapte caldut l-am adaugat apoi peste faina) si se lasa intr-un loc cald, la crescut. Se toarna apoi in faina cernuta si se framanta cu 2 galbenusuri frecate cu 2 linguri de zahar, 1 lingura de smantana, 200g unt frecat spuma, 1 praf de sare si 1 lingura rom. Se lasa la dospit pana isi dubleaza volumul.
Merele se spala, se curata si se dau pe razatoare. Se stropesc cu zeama de lamaie, apoi se calesc cu 2 linguri de zahar, intr-o tigaie incinsa cu 1 lingura de unt (sau mai putin dacat tigaia este antiaderenta). Cand se racesc, se adauga semintele de mac, coaja de la 1 lamaie si zaharul vanilat.
Aluatul crescut se mai framanta o data si se intinde intr-o foaie, din care se taie patrate de 10cm. Se pune pe fiecare cate o lingura din umplutura si se ruleaza. Se coc intr-o tava unsa cu ulei, in cuptorul incins, 15 - 20 min.
Se pudreaza cu zahar.
Din pacate nu stiu ce am facut, dar poza sigur nu am facut :). Se mai intampla, tocmai de aceea va sfatuiesc sa nu ma credeti pe cuvand si sa incercati reteta. Ies niste cornulete delicioase.
Pofta buna!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu