Ingrediente (pentru o tava de 30x30 cm):
1/2 pahar zahar
200g margarina
4 oua
2 pahare faina (poate mai mult)
praf de copt
zahar vanilat sau coaja de lamaie
gem de caise
1/2 pahar nuci
zahar pudra pentru ornat
Se freaca jumatate de pahar de zahar cu margarina, se adauga cele 4 galbenusuri pe rand, vanilia sau coaja de lamaie (puteti adauga si vanilie si coaja de lamaie si chiar si coaja de portocala astfel blatul va fi mai aromat), praful de copt stins cu zeama de lamaie si faina. Trebuie sa se obitna un aluat care nu se lipeste de maini, dar care in acelasi timp se intinde cu mana in tava - deci nu trebuie sa fie tare.
Tava se unge cu margarina si se tapeteaza cu faina. Se intinde aluatul cu mana - se preseaza.
Se da la cuptor si se lasa sa se rumeneasca putin. Se scoate si se unge cu gem de caise, iar deasupra se toarna cele 4 albusuri batute spuma cu 1 pahar de zahar. Albusurile se bat spuma tare cu putina sare si abia dupa aceea se adauga zaharul si se bat in continuare (eu am pus si un plic de zahar vanilinat). Daca va place nuca puteti pune si nuca pisata, insa inainte aceasta se prajeste putin in cuptor astfel incat sa devina crocanta. Nuca macinata se presara peste gem si abia apoi se pun albusurile batute spuma. Nuca va schimba aroma prajiturii, ii va da o savoare cu totul speciala.
Se da tava la cuptor si se mai coace timp de 5 - 10 min la foc potrivit, pana cand se intareste bezeaua (capata o nuanta usor galbena)
Dupa ce se raceste se pudreaza cu zahar.
Este delicioasa! Pofta buna!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu