joi, 17 octombrie 2013

Strudel cu branza sarata (Placinta cu branza sarata)

Pentru cine doreste un aperitiv sarat, dar totusi nu agreeaza spanacul sub nici o forma - nici chiar amestecat cu branza, lapte, oua :) - am o alta propunere care "seamana dar nu rasare":) - si anume strudelul cu branza sarata.

Ingrediente (pentru 5 strudele sau o placinta):

2 1/2 cani faina
1 lingura ulei
1 lingurita sare
1 lingura otet
1 cana apa calduta
1 1/2 pachete margarina Unirea
500g branza telemea
200g branza de vaci (sau mai multa sau mai putina - in functie de cat este de sarata branza telemea)
2 - 3 linguri smantana
3 oua
ulei
1/2 pahar lapte

Se prepara mai intai coca la fel ca la strudelul cu spanac: http://bucatariameavirtuala.blogspot.ro/2013/10/strudel-cu-spanac-placinta-cu-spanac.html

Umplutura: Branza telemea se sfarama cu furculita sau se da pe razatoarea mare, se amesteca cu branza de vaci pasata, cu smantana, ouale si laptele. Umplutura nu trebuie sa fie foarte tare, trebuie sa aiba o consistenta unei smantanii mai groase.

Pentru placinta: se intinde prima foaie si se aseaza in tava unsa cu margarina, se pune umplutura si se uniformizeaza, apoi se aseaza foaia de deasupra - aceasta nu trebuie sa fie dreapta ci ondulata si cutata. In cute se vor pune bucatele de margarina, iar marginile se vor indoi si se vor lipi astfel incat sa nu iasa umplutura.

Pentru strudel: Se imparte aluatul in 5 parti si se intinde in foi cat mai subtiri - de lungimea tavii si lata cat jumatate de tava sau chiar mai mult putin. Se unge cu umplutura si se ruleaza. Se aseaza in tava unsa cu margarina.

Tava se da la cuptor la 180 grade si se lasa pentru aproximativ 40 - 45 minute pana cand va fi rumenita uniform. Pacinta se va umfla - din aceasta cauza se aseaza foaia de deasupra cutat.

Cand este gata se scoate din cuptor, se stropeste imediat cu apa rece si se acopera cu un servet curat. Se lasa sa se raceasca.

Pofta buna!




Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu