joi, 31 octombrie 2013

Branza la cuptor cu ardei copt si masline

Din categoria aperitive. Este un preparat cu specific grecesc care merita incercat. Este usor de preparat, foarte gustos pe care-l puteti incerca chiar in acest week-end.

Ingrediente (pentru 4 portii):

250g branza feta (de preferinta greceasca - eu am luat branza feta Arkadia - este foarte gustoasa si nu este atat de sarata)
1/4 lingurita cimbru
1/4 lingurita piper proaspat macinat
70g ardei copt taiat cubulete
70g masline taiate marunt (de preferinta kalamata)
2 linguri ulei de masline
felii de lamaie
felii de paine prajita
patrunjel verde

Se preincalzeste cuptorul la 180 grade, se taie branza in 4 felii si se aseaza intr-o tava pe hartie de copt (sau pe farfurii rezistente la foc), se presara cimbrul si piperul peste branza, se amesteca ardeiul copt si maslinele tocate cu uleiul intr-un castron. Se pune acest amestec peste branza si se da tava la cuptor pentru aproximativ 10 min., pana cand marginile au devenit galbene (s-ar putea sa trebuiasca sa lasati tava la cuptor chiar 15 min.)

Se serveste imediat cu felii de paine prajita sau lipie prajita alaturi de felii de lamaie si ornat cu patrunjel verde proaspat tocat.




Pofta buna!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu