marți, 29 octombrie 2013

Banuti de vanilie

Potriviti pentru ceai, cafea, pentru dimineata sau dupa-amiaza sau pentru oricand vreti sa gustati ceva dulce.

Ingrediente (pentru aproximativ 40 buc):

100g unt moale
4 linguri miere fluida
2 oua
2 batoane de vanilie sau 2 pliculete zahar vanilat sau 3 lingurite scortisoara macinata
250g faina
1 lingurita praf de copt
hartie de copt pentru tava

Se pune untul intr-un vas si se adauga mierea si ouale (untul trebuie sa fie moale - este foarte important pentru reusita retetei). Se bate cu mixerul pana se obtine un amestec cremos.

Se taie in doua pe lungime batoanele de vanilie, li se scobeste interiorul cu un cutit, apoi se adauga peste crema de unt (sau adaugati zaharul vanilat sau scortisoara). Se preincalzeste cuptorul la 200 grade.

Se amesteca bine faina cu praful de copt si se inglobeaza treptat in crema cu unt si vanilie.

Se tapeteaza cu hartie de copt o tava. Se formeaza cu o lingurita gogoloaie de aluat si se pun in tava (se aseaza la distanta de 3cm unele fata de altele, deoarece in timpul coacerii cresc usor in volum). Se baga in cuptorul preincalzit si se coc aproximativ 10 minute (pozitia 3 - 4 a cuptorului pe gaz - adica 200 grade), pana devin aurii.

Se scoate tava din cuptor, se separa banutii cu grija cu un cutit si se lasa la racit pe un grilaj (sunt gata cand marginile se rumenesc frumos; trebuie scosi imediat din cuptor si din tava, deoarece se intaresc si se crapa). Se servesc imediat sau se pastreaza in cutii metalice inchise ermetic.




Si daca va intrebati cam cate calorii are o portie:

50 kcal/portie; Proteine: 1g; Grasimi: 2g; Carbohidrati: 6g

Deci puteti sa-i consumati fara grija - dar cu masura :)

Pofta buna!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu