duminică, 3 noiembrie 2013

Budinca de telemea cu ardei

Azi sa ne simtim ca la Paris ... adica va propun o reteta specific frantuzeasca. 

Ingrediente (pentru 4 - 6 portii):

400g telemea grasa (branza faramata)
1 ou
75g smantana groasa
1 lingura de seminte decojite de bostan
1 lingura de untdelemn fin
1 ardei rosu

Se zdorbeste telemeaua cu furculita si se amesteca bine cu oul si smantana. Daca branza telemea este prea sarata (asa cum am patit eu) mai puteti adauga branza de vaci - aproximativ 100 - 150g in functie de cat este de sarata telemeaua. Se adauga semintele de bostan prajite fara grasime intr-o tigaie. Se pune crema de branza intr-un vas termorezistent (cu diamentrul de 22cm). Se picura pe deasupra ulei. Se baga in cuptorul incins dinainte si se lasa 20 - 30min la treapta a doua a aragazului pana se rumeneste frumos deasupra (daca folositi un vas termorezitent din alt material decat jena s-ar putea ca branza sa lase apa - zer - deci nu va speriati si nici nu lasati preparatul cu mult mai mult timp in cuptor pentru ca apa nu se va evapora). Ardeiul se spala, se curata de seminte si se taie in rondele subtiri. Se pun peste budinca de branza cand este gata, asezandu-se uniform. 

Se serveste alaturi de paine neagra sau de secara, proaspata sau prajita.





Pofta buna!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu