Ingrediente (pentru 6 - 8 portii):
120g miez de nuca
120g zahar pudra
20g zahar tos
1 lingura coaja de lamaie
120g ciocolata menaj
4 oua
1 plic zahar vanilat
Pentru ornat: 150g frisca
4 - 6 nuci sau fulgi de ciocolata
1 lingura zahar pudra
Miezul de nuca se toaca si se amesteca cu zaharul tos. Separat se topeste ciocolata pe baie de abur si se omogenizeaza cu amestecul de nuca. Se adauga zaharul vanilat, zaharul pudra si se amesteca bine.
Albusurile se separa de galbenusuri. Galbenusurile si coaja de lamaie se adauga la compozitia cu nuca si ciocolata si se amesteca pana se omogenizeaza. Albusurile se bat spuma cu un praf de sare si se incorporeaza in aluatul deja format cu ajutorul unei linguri de lemn, amestecand usor de jos in sus.
Compozitia se toarna intr-o tava rotunda cu diamentrul de 24cm, tapetata cu hartie de copt. Se da in cuptorul preincalzit, la foc mediu. Se lasa la copt aproximativ 40 - 45 min, fara a deschide usa cuptorului in primele 20 - 25 min, apoi se scoate si se lasa sa se raceasca. Se presara cu zahar pudra si se orneaza cu frisca si miez de nuca sau fulgi de ciocolata.
Pofta buna!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu