marți, 15 noiembrie 2016

Salata greceasca cu crutoane

Iar o salata, una satioasa, hranitoare, potrivita pentru o zi din cursul saptamanii, dupa un week-end de sarbatoare. Pentru ca da, in acest week-end a fost sarbatoare pentru mine si in acelasi timp si o orgie culinara :)))). Ma declar vinovata, am mancat cam fara numar si din tot ce mi-am dorit, in special niste deliciosi papanasi cu gem de afine ca la mama lor acasa ... chiar erau la ei acasa, in Predeal mai exact :). Poate va intrebati ce sarbatoare a fost ... pe scurt a fost Festivitatea de Premiere a Campionatului Stafeta Muntilor. Poate despre aceasta competitie o sa scriu mai pe larg cu alta ocazie. Deocamdata insa sa va spun despre salata.

Ingrediente (pentru 4 portii):

1 salata verde
5-6 rosii
300g branza feta sau telemea
100g masline
4-5 felii franzela (pentru crutoane)
1-2 catei de usturoi
1 lingura ulei de masline
sare, piper
oregano

SOS: 2 linguri zeama de lamaie
         2 linguri ulei de masline

Pentru crutoane: se taie feliile de franzela in cubulete mici si se pun intr-un castron. Usturoiul se piseaza cu un praf de sare si jumatate de lingurita de oregano uscat, apoi se freaca cu ulei si 3-4 linguri de apa. Se stropesc crutoanele cu acest amestec si se pun in cuptorul incins, se gratineaza 15-20 min.

Salata verde si rosiile se spala si se lasa la scurs. Salata se taie fasii, iar rosiile se taie felii. Se pun intr-un castron mare, apoi se adauga branza taiata cubulete si maslinele. Se da cu un praf de sare si se lasa la rece 10 min.

Salata se serveste cu crutoane si se potriveste la gust cu un sos facut din zeama de lamaie, ulei, sare, piper si oregano.

Pofta buna!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu