duminică, 20 noiembrie 2016

Salau la gratar

Salau ... peste cu carne alba ... pe care in mod normal l-ati face rasol, adica fiert ... nu prea apetisant o sa ziceti. Azi va propun sa-l pregatiti la gratar. Probabil nu vi-l imaginati pe gratar din moment ce este un peste cu carnea slaba, dar merge si este chiar gustos, unde mai puneti ca este gata cat ai zice ... peste :)))

Ingrediente (pentru 4 portii):

4 bucati file de salau
ulei
1 lingurita miere
2 linguri mustar
3-4 linguri vin alb sec
sare, piper

Se amesteca intr-un bol mierea cu vinul, mustarul, uleiul, sare si piper. Se amesteca bine, pana se omogenizeaza. Fileurile de peste se ung cu acest sos pe o parte. Se pun pe gratarul incins si se frig timp de 5min, apoi se ung pe partea de deasupra si se intorc.

Se serveste cu garnitura de mazare, salate de sezon, legume la cuptor sau legume la abur.

Pofta buna!


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu