sâmbătă, 19 noiembrie 2016

Salata Nisa

Aceasi Salata Nisa ... putin altfel, am mai adaugat ceva, am scos altceva, si a iesit o salata cu acelasi nume, dar gust diferit :))) Nu va voi mai povesti si aici despre Nisa, mare, soare, munte si imbinarea magica a celor trei, va las sa cititi descrierea si sa visati la cealalta postare :)))). Cu aceasta ocazie o sa intru direct in subiect.

Ingrediente (pentru 4 portii):

1 salata verde mica
1 ardei rosu
1 rosie de marime mijlocie
1 castravete mic
1 ceapa rosie sau galbena
200g fasole verde congelata
1-2 cutii ton in apa
masline negre
2 oua fiete
sare, piper
oregano, busuioc uscat sau ierburi de Provence
ulei de masline
zeama de lamaie
Optional: cartofi fierti in coaja, fileuri de sardele

Salata se spala, se usuca si se taie fasii. Ardeiul, rosia si castravetele se spala, se curata si se taie cubulete. Ceapa se curata si se taie fideluta. Fasolea verde se fierbe in apa cu sare 5 min. dupa care se scoate si se tine sub jet de apa rece. Legumele se pun intr-un castron, se condimenteaza cu sare, piper, ierburi aromate (oregano, busuioc uscat sau ierburi de Provence), ulei de masline si zeama de lamaie si se amesteca, apoi se lasa deoparte 5 min. Se adauga apoi tonul scurs, maslinele si ouale fierte si taiate sferturi sau felii. Se amesteca totul cu grija sa nu se sfarame ouale. Cine doreste poate adauga cartofi fierti in coaja si taiati felii si fileuri de sardele.

Pofta buna!



Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu