Un preparat cu un gust mai aparte, care iese din cotidian; o asociere de legume, fructe uscate si arome neobisnuita pentru noi, fiind un fel de mancare cu specific turcesc. Mie personal nu pot sa zic ca mi-a placut, nu cred c-as repeta experienta, asocierea fiind una destul de "ciudata" pentru gustul meu ... daca imi este permis sa spun asa. Insa va incurajez sa o incercati caci, cine stie, poate voi o s-o gasiti cu totul deosebita :)
Ingrediente (pentru 4-6 portii):
500g couscous
3-4 rosii
2-3 castraveti mici
2 ardei
2 cepe mici
100g stafide
menta proaspata
sare, piper
Se pun stafidele intr-o cana cu apa sa se umfle.
Couscous-ul se fierbe. Ce este de fapt couscous-ul? Couscous-ul este un tip de paste din grau dur foarte maruntite. Couscous-ul nu se fierbe ca orice tip de paste, are un tratament aparte si anume: se fierbe in proportie de 1:1 cu apa, asadar la o unitate de couscous este nevoie de o unitate de apa. Intr-o cratita se pun la fiert 500ml apa, sarea se adauga dupa ce incepe apa sa fiarba impreuna cu couscous-ul, se amesteca bine si se stinge focul. Se acopera si se lasa aproximativ 5 - 10 minute, sa se umfle, apoi se muta in castronul in care va fi preparata salata si se lasa sa se raceasca.
Rosiile, ardeii si castravetii se curata, se spala si se taie cubulete. Ceapa se curata si se taie cat mai marunt. Legumele se amesteca cu couscous-ul, cu stafidele scurse de apa, cu menta taiata marunt si se condimenteaza cu sare si piper dupa gust. Se lasa la frigider pana la servire.
Pofta buna!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu