duminică, 27 noiembrie 2016

Salata siciliana

Ce luati maine la birou? Aveti timp sa preparati aceasta salata cu specific italienesc. Dupa atata calatorit pe coastele franceze ale Marii Mediterane va propun ceva mai exotic, o insula, tot europeana, tot din Marea Meditediterana, dar cu iz de Cosa Nostra, Nasul si mafie :)))))... Sicilia, bineinteles. Glumesc acum, vreau sa fac lucrurile un pic mai palpitante ... salata este simpla, satioasa si deloc periculoasa, nu va exploda in farfurie, poate doar aromele sa se imbine intr-o explozie de gust :)

Ingrediente (pentru 4 - 6 portii):

500g cartofi
500g mere cretesti
400g telina
Maioneza: 1 ou
                  120ml ulei
                  1/2 lamaie
                  sare, piper

Cartofii se spala foarte bine si se coc in coaja, in cuptorul incins. Dupa ce s-au copt se scot, se lasa sa se racoreasca si se curata de coaja cat sunt inca calzi, se lasa apoi sa se raceasca complet si se taie felii sau cubulete.

Telina se curata, se spala si se taie fasii foarte subtiri, ca taiteii. Merele se curata, se spala si se taie felii subtiri sau cubulete, dupa preferinta.

Intr-o salatiera se amesteca cartofii cu telina si cu merele, se condimenteaza dupa gust cu sare si piper si se adauga maioneza. Daca doriti o salata mai dietetica o puteti asezona doar cu ulei de masline si cu zeama de lamaie, va fi la fel de delicioasa, dar va avea un numar mai mic de calorii :) si va fi mai usoara.

Pofta buna!



Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu