marți, 26 noiembrie 2013

Cod in sos de rosii

O reteta mexicana care cu siguranta va fi apreciata de iubitorii de peste si cu atat mai mult in aceasta perioada cu multe zile cu dezlegare la peste. Este un preparat sarac in calorii care poate fi servit atat la o masa in familie intr-o duminica, cat si intr-o zi la birou - cu atat mai mult cu cat nu va trebui sa stati sa alegeti oase :).

Ingrediente (pentru 4 portii):

1/2 lamaie
800g cod file (somon file, cambula sau ton)

SOS:
1 ceapa mare
1 ardei gras verde (200g)
2 linguri ulei de masline
500g rosii carnoase
50g masline verzi fara samburi
2 linguri capere
2 ardei iuti (chilli)
sare, piper macinat

Se curata si se toaca marunt ceapa. Se taie ardeiul in doua, i se indeparteaza cotorul, se spala si se taie in cubulete. Se caleste ceapa in ulei, intr-o tigaie mare, pana se inmoaie, apoi se adauga ardeiul, se acopera si se inmoaie totul la foc mic timp de 5 min.

Intre timp, se oparesc rosiile, se cojesc si li se indeaprteaza cotorul si semintele. Se paseaza cu un mixer sau intr-un robot de  bucatarie, se trec printr-o sita si se adauga peste ceapa. Se taie maslinele in doua si se adauga in sos imreuna cu caperele.

Se taie ardeiul iute in doua pe lungime, i se indeparteaza semintele, se spala, se toaca marunt si se adauga in sos. Se fierbe neacoperit aproximativ 5 min., pana se ingroasa putin, apoi se condiementeaza cu sare si piper.

Se stoarce lamaia. Se spala pestele, se sterge, se stropeste cu sucul de lamaie si se da cu sare si piper. Se pune pestele in sos si se abureste la foc mic 6 - 8 min, pana se inmoaie.

Se serveste imediat alaturi de o salata de sezon sau cu cartofi natur.


Pofta buna!

Valoare nutritiva/portie:
210 kcal/portie; Proteine: 29g; Grasimi: 7g; Carbohidrati: 6g

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu