Ingrediente (pentru 4 portii):
500g rosii
1 ardei gras rosu
1 legatura ceapa verde
2 catei de usturoi
1 legatura busuioc
sare, piper proaspat macinat
1/2 lingurita boia
120ml vin alb sec
2 linguri ulei de masline
100g masline negre
150g cascaval Edam ras
ulei de masline pentru vas
Se curata cartofii si se feliaza subtire, pe o razatoare de legume - sau cu cutitul. Se spala rosiile, li se indeparteaza cotorul si se taie in felii subtiri. Se spala ardeiul, se curata si se taie in fasii longitudinale (sau rondele). Se curata ceapa verde, se spala si se taie felii subtiri, impreuna cu partea verde, frageda. Se curata si se toaca usturoiul. Se spala busuiocul, se zvanta, i se rup frunzele si se toaca marunt.
Se preincalzeste cuptorul la 180 grade si se unge un vas termorezistent cu putin ulei de masline. Se pun pe straturi - circular - feliile de cartofi, rosii, fasiile de ardei si ceapa verde si se presara pe fiecare strat sare, piper, boia, usturoi si busuioc.
Se amesteca vinul cu uleiul si se toarna deasupra. Se pun deasupra maslinele, apoi se presara cascavalul. Se baga la cuptor si se coace aproximativ 45min (pozitia 2-3 a cuptorului pe gaz - 180grade) pana ce se inmoaie cartofii (este posibil sa fie nevoie sa stea aproximativ 1 ora).
Se scoate din cuptor si se lasa sa iasa aburul. Se serveste cat este inca fierbinte cu salate de sezon.
Daca s-a rumenit cascavalul, dar cartofii nu sunt copti, se acopera cu folie de aluminiu, pentru ca suprafata sa nu se arda. Cartofii pot fi verificati daca sunt facuti, cu o furculita.
Cascavalul Edam poate fi inlocuit si cu branza de oaie.
Pofta buna!
Valori nutritive/portie:
430kcal
Proteine: 18g
Grasimi: 17g
Carbohidrati: 46g
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu