miercuri, 6 noiembrie 2013

Carne de porc cu legume

Recunosc, nimic spectaculos, nimic nemaintalnit, doar o clasica reteta de friptura de porc la gratar cu legume. Si totusi, din cand in cand - macar o data la cateva luni parca tot am incerca ceva clasic :).

Ingrediente (pentru 4 portii):

400g ceafa de porc
sare, piper alb si negru, boia dulce de ardei
2 lingurite vin
1 lingurita ulei de masline
4 - 5 ardei grasi verzi si galbeni (sau rosii)
200g fasole verde - congelata
cimbru
1 ceapa rosie (optional)

Se condimenteaza ceafa de porc cu sare, piper, boia, se unge cu ulei si vin si se lasa cateva minute la rece.

Intre timp, se spala si se taie ceapa rosie solzisori, se pune un cubulet de unt sa se topeasca in tigaie si se inabuse ceapa. Se curata ardeii, se taie fasii si se lasa sa se inmoaie in sucul propriu, acoperiti cu cun capac.

Se pune gratarul sa se incinga (sau o tigaie de teflon), se unge si se aseaza bucatelele de ceafa (daca folositi o tigaie antiaderenta nu mai este nevoie sa o ungeti cu ulei). Se lasa carnea 5 - 6 minute pe o parte si 5 - 6 minute pe partea cealalta si se stropeste din cand in cand cu sucul pe care il lasa.

Se pune peste ardei fasolea congelata, se condimenteaza cu sare si piper si se mai lasa cateva minute, apoi se scot si se aseaza pe un platou. Deasupra se aseaza carnea si se stropesc cu vin rosu demidulce.




Pofta buna!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu