luni, 18 noiembrie 2013

Chiftele din peste

Poate fi un aperitiv, poate fi un fel principal ... indiferent cum alegeti sa-l serviti merita incercat macar o data. 

Ingrediente (pentru 4 portii):

800g cod file
2 felii franzela
100ml lapte
2 oua
1 legatura patrunjel verde
1 ceapa
50ml vin
2 linguri faina
ulei pentru prajit
sare, piper, 8-10 boabe piper
SOS
4 linguri smantana
2-3 catei de usturoi
marar si patrunjel verde
sare, piper

Pestele se spala si se pune la fiert intr-o oala, cu apa doar cat sa-l acopere, un praf de sare si piperul boabe. Se lasa sa fiarba doar 5 min., apoi se scoate din oala si se lasa deoparte sa se raceasca.

Pestele fiert se curata de oase si se toaca sau se rupe fasii. Se pune intr-un castron si se amesteca apoi cu painea inmuiata in lapte, ouale, verdeata tocata marunt, sare si piper. Se adauga apoi ceapa tocata marunt, calita in putin ulei si inabusita in putin vin.

Se formeaza chiftelele, se dau prin faina si se prajesc in ulei. Se lasa la scurs pe o hartie absorbanta si se servesc cu sos de smantana.

SOS: Smantana se potriveste la gust cu sare, piper, usturoi pisat si verdeata tocata marunt.

Daca alegeti sa serviti acest preparat ca fel principal puteti servi alaturi cartofi natur si salata de sezon.




Pofta buna!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu