miercuri, 6 noiembrie 2013

Cartofi copti picanti

Reteta clasica in alt fel: cartofii muiati in sos condimentat vor fi deosebiti si extrem de gustosi.

O reteta rapida pentru un pranz la birou sau acasa, pentru o zi cand nu aveti chef de ceva complicat.

Ingrediente (pentru 4 portii):

3 linguri ulei
1 lingurita piper Cayenne
1/2 lingurita praf chilli
1 lingurita boia ardei iute
1/2 lingurita chimion macinat
sare, piper macinat
1/2 lingurita oregano uscat 
1,2 kg cartofi (nu de fiert)

Se preincalzeste cuptorul la 200 grade. Se unge cu ulei o tava sau intr-un vas de jena se aseaza hartie de copt.

Se toarna intr-un vas mare piperul Cayenne, praful chilli, chimionul, oreganoul, sare si piper. Se toarna deasupra uleiul ramas si se amesteca totul bine.

Se spala cartofii si se freaca bine cu o perie (daca sunt noi este mult mai usor - daca folositi cartofi vechi cel mai bine curatati-i). Se taie initial in doua, apoi in cuburi de aproximativ 3cm si se dau prin uleiul condimentat. Se toarna cartofii in tava si se uniformizeaza suprafata.

Se baga cartofii la cuptor si se coc timp de 30 - 45 min (pozitia 3 - 4 a cuptorului pe gaz - 200 grade), pana ce devin aurii, timp in care se introc de cateva ori. Se decoreaza cu fasii de ardei sau patrunjel si se servesc imediat.

Cartofii se pot servi alaturi de salate de legume de sezon: salata de varza cu morcov si mar - pentru sezonul de toamna-iarna, salata verde - pentru sezonul de primavara-inceput de vara sau salata de rosii cu ardei si castraveti - pentru sezonul de vara-toamna.

ALTERNATIVA:

Chipsuri picante: Se preincalzeste cuptorul la 200 grade si se unge cu ulei o tava - sau se aseaza intr-un vas de jena hartie de copt. Se taie cartofii in felii foarte subtiri (puteti folosi in acest scop cutitul economic) si se dau prin amestecul condimentat. Se pun cartofii in tava, unii langa altii, si se coc aproximativ 50min (pozitia 3 - 4 a cuptorului pe gaz), pana devin aurii, crocanti.

Valoare nutritiva/portie:
245kcal
Proteine: 6g
Grasimi: 5g
Carbohidrati: 42g

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu