joi, 21 noiembrie 2013

Clatite cu legume

Merita incercat. Constituie un pranz destul de consistent, gustos si savuros. Iar daca va mai raman clatite le puteti servi la desert cu un gem sau cu o dulceata de visine. Nu tocmai ortodox din partea mea sa spun asta ar zice colegii mei de servici :).

Ingrediente (pentru 4 portii):

ALUAT:
200g faina alba
1 praf de sare
4 oua
250ml apa minerala
unt sau ulei pentru prajit

UMPLUTURA:
3 fire de ceapa verde
250g morcovi
1 ardei gras rosu
500g dovlecei
20g unt
1 legatura marar tocat
1 legatura patrunjel tocat marunt
sare, piper macinat, 1/2 lingurita curry
1 lingurita suc de lamaie

Se amesteca bine faina cu sarea, ouale si apa minerala (de fapt mai intai se bat ouale bine cu sare apoi se adauga faina si apa minerala - cel putin in aceasta ordine pun eu ingredintele pentru aluat), se acopera si se lasa sa stea 30 min. Se amesteca bine din nou si se prajesc in unt 8 clatite subtiri - daca aveti o tigaie speciala pentru clatite puteti doar sa o ungeti cu un servet inmuiat in ulei.

UMPLUTURA: Se curata ceapa verde si se taie cubulete, iar frunzele verzi se toaca in rondele. Se spala legumele, se curata morcovii, se taie ardeiul in patru si i se indeparteaza cotorul. Se taie toate legumele in fasii.

Se prajesc putin in unt cubuletele de ceapa, se adauga restul legumelor si se calesc impreuna 5 min. Se adauga jumatate din marar, rondelele de ceapa si patrunjelul.

Se condimenteaza cu sare, piper, praf de curry si suc de lamaie. Se pune umplutura pe clatite, apoi acestea se impaturesc in patru, iar deasupra se presara mararul pastrat.




Pofta buna!

Valori nutritionale:
Calorii: 450 kcal/portie; Proteine: 17g; Grasimi: 21g; Carbohidrati: 57g

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu