sâmbătă, 28 septembrie 2013

Pui cu sos iute

Un preparat perfect pentru toate zilele saptamanii. Nu este un fel de mancare pretentios ci doar gustos :)

Ingrediente (pentru 4 portii):

4 copane mari de pui
sare, piper, 1 lingurita de boia dulce
2 linguri ulei
SOS:
2 catei de usturoi
2 ardei iuti
2 legaturi de patrunjel
3 linguri suc de lamaie
3 linguri ulei
sare, chimen

Se spala copanele de pui si se usuca in servet. Se amesteca sarea, piperul, boiaua si uleiul, iar cu pasta formata se ung copanele de pui. Pentru a intra mai bine aromele in carne le puteti masa putin cu aceasta pasta. Se aseaza intr-o cratita cu putin ulei (sau intr-o forma de jena) si se lasa sa se rumeneasca 60 - 70 min la 180 grade, iar in ultimele 10 min focul se da la 200 grade.

SOSUL: Se curata usturoiul si ardeii de seminte, se spala si se toaca marunt impreuna cu patrunjelul. Se amesteca cu ulei, 5 linguri de apa si sucul de lamaie si un varf de cutit de chimen. Se toarna peste copanele fierbinti.

Se serveste dupa ce se racoreste 10 min alaturi de salate de sezon - fie o salata de varza cu morcovi si mar sau o salata de rosii cu ardei gras, gogosar si castravete. Sunt doar doua sugestii - si daca mai aveti nevoie de una - se potriveste si o salata verde cu ceapa si ridichi - asta pentru sezonul de primavara :)

Pofta buna la pui indiferent cu ce decideti sa-l serviti!




Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu