duminică, 29 septembrie 2013

Pastrav la gratar

Si pentru ca tot este duminica - ce alta zi mai buna pentru a savura un peste la gratar impreuna cu cei dragi? Este un preparat pentru toata familia, fiind sarac in calorii dar hranitor si savuros.

Ingrediente (pentru 4 portii):

4 pastravi (a cate aproximativ 350g)
1 lamaie
1 legatura patrunjel
cateva fire de roinita, rozmarin si busuioc
2 catei de usturoi
sare, piper proaspat macinat
2 linguri ulei de masline

Se spala bine pastravul cu apa rece pe toate partile, apoi se sterge. Se spala lamaia cu apa fierbinte si se taie in felii cu tot cu coaja. Se spala verdeturile. Cateva fire se baga impreuna cu feliile de lamaie in pastravi.

Verdeturile ramase se curata de tijele mai mari, apoi se toaca marunt. Se curata si se toaca marunt usturoiul, sau se piseaza. Se amesteca bine verdeturile cu usturoiul, uleiul de masline, sare si piper proaspat macinat.

Se pun pastravii pe un platou si se dau pe toate partile cu uleiul de masline condimentat. Se acopera si se lasa la frigider la marinat, aproximativ 2 ore.

Se incinge gratarul (daca este gratar cu jar se asteapta pana se domoleste jarul). Se pun pastravii pe gratar si se gatesc aproximativ 25 min (la gratarul cu jar s-ar putea sa dureze mai putin - aproximativ 15 min), timp in care se intorc o data.

Se potriveste excelent alaturi de rosii la gratar si salata mixta.

Pofta buna!




Valoare nutritiva/portie:
250kcal
Proteine: 39g, Grasimi: 10g, Carbohidrati: 1g

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu