sâmbătă, 28 septembrie 2013

Sufleu de cartofi

Din categoria destul de usor de preparat - efect spectaculos si gust yummmyyy.

Ingrediente (pentru 4 portii):

800g cartofi noi mici
1 catel de usturoi
1 lingura unt (25g)
125g branza de vaci
125g smantana
2 galbenusuri
150g cascaval ras (sau puteti pune 75g cascaval ras si 75g mozzarella pentru gatit)
sare, piper, nucsoara macinata
2 albusuri
patrunjel

Cartofii se spala bine si se fierb circa 20 min in apa cu sare. Se scurge apa si se lasa sa se racoreasca, apoi se curata de coaja.

Se curata usturoiul, se taie in doua si se freaca cu el interiorul unei forme de sufleu (sau daca nu aveti o forma de sufleu puteti unge o forma de jena - daca usturoiul nu va prieste puteti sari peste aceasta etapa). Se unge apoi forma cu unt si se pun cartofii.

Se amesteca branza de vaci, smantana, galbenusurile si cascavalul ras. Se condimenteaza bine cu sare, piper si nucsoara (atentie cu nucsoara pentru ca are o aroma destul de puternica - cel mai bine puneti putin, amestecati bine, gustati si daca constatati ca mai trebuie mai adaugati). Se bat albusurile spuma si se adauga in crema de branza - se amesteca de sus in jos (ca la checuri) cu o lingura de lemn.

Se adauga aceasta crema peste cartofi. Se introduce vasul la cuptor la 200 grade timp de 15 - 20 min pana ce cartofii capata o culoare aurie.

Dupa ce scoateti vasul din cuptor se orneaza cu patrunjel.

Pofta buna!




Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu