miercuri, 26 iunie 2013

Lamaie glasata

Ingrediente:

1 lamaie mare
1 pahar zahar

Se pregateste un vas cu apa cat mai rece, in apa rece de la robinet se pot pune cuburi de gheata.

Lamaia se taie in felii cat mai subtiri - daca este posibil subtiri ca o foaie de hartie, se curata de seminte si se indeparteaza capetele.

Se pune o cratita cu apa pe foc si se lasa pana ajunge la punctul de fierbere. Se ia de pe foc, se pun feliile de lamaie, se lasa pana se inmoaie - aproximativ 1min. Se scurge apa din cratita si imediat se pun feliile de lamaie in vasul cu apa rece ca gheata. Se scurge apa.

Intr-o cratita mai larga se pune zaharul impreuna cu un pahar de apa si se amesteca pana se dizolva zaharul. Cand lichidul este limpede si face bule, se reduce focul la mediu. Se adauga feliile de lamaie, asezandu-le intr-un singur strat. Se fierb inabusit (dar nu se lasa sa dea in clocot) pana cand coaja devine translucida (transparenta), aproximativ 1 ora.

Se transfera pe o hartie pergament si se lasa pana se usuca.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu