luni, 24 iunie 2013

Chefal cu rosii

Chefalul este un peste foarte gustos si nu are multe oase. Este o reteta usoara, care merita incercata chiar si pe timp de vara, insa aveti grija de unde cumparati pestele - sa fie cat mai proaspat.

Chefalul este un peste care se gaseste in marile si oceanele tropicale si subtropicale, asadar el intra in categoria pescuit in magazinele noastre.

Ingrediente (pentru 4 portii):

1,5kg chefal proaspat
2 cepe
1 ardei gras
4 rosii
150ml ulei
4 catei de usturoi
patrunjel, cimbru
sare, piper proaspat macinat

Chefalii se curata, se eviscereaza, se spala, se portioneaza si se condimenteaza cu sare si piper proaspat maciant. Se aseaza intr-o tava cu 50ml ulei (sau chiar mai putin) si se dau la cuptor, la foc potrivit timp de 15 min.

Ceapa se taie solzisori si se caleste in restul de ulei (daca nu va place ceapa chiar atat de mult puteti pune doar 1 ceapa micuta si puteti folosi doar 1 lingura de ulei de masline). Ceapa se lasa doar 2 - 3 min pana cand devine sticloasa, altfel incepe sa se arda si sa devina toxica. Se adauga ardeiul gras tocat marunt, usturoiul pisat si rosiile taiate rondele sau cubulete. Se stinge cu putina apa, se sareaza, se pipereaza si se presara putin cimbru uscat. Cand sosul este gata, se serveste alaturi de chefalul rumenit. Se orneaza cu patrunjel verde tocat marunt.

Puteti pregati si o salata alaturi - v-as sugera o salata usoara de rosii cu ardei si castraveti condimentata cu putin usturoi sau ceapa.



 Pofta buna!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu