sâmbătă, 29 iunie 2013

Curcan asiatic cu legume

Iata o reteta pentru cei care iubesc mancarea asiatica. Este simpla, gustoasa, are destul de putine calorii dar este in aceeasi masura hranitoare si plina de vitamine.

 Ingrediente (4 portii):

250g mazare tanara (la noi nu prea se gaseste, cel putin eu nu am vazut, in consecinta nu am pus)
150g ciuperci albe (champignon)
1 ardei gras rosu
600g carne de curcan taiata cubulete (am folosit piept de curcan)
3 linguri ulei
piper macinat
1 catel de usturoi
2 linguri sos de soia
250ml supa de pui (daca nu puteti face supa de pui folositi 1/2 cub condiment)
1 lingurita amestec condimente chinezesti
2 linguri seminte de susan

Se taie capetele pastailor de mazare, se spala si se scurg bine. Se curata ciupercile si se taie felii. Se curata ardeiul si se taie in fasii inguste. Se taie carnea in fasii.

Se prajesc fasiile de carne in ulei fierbinte, la foc puternic, timp de 5 min, se condimenteaza cu sare si piper, se scot si se mentin calde. Se calesc ardeiul, mazarea si ciupercile in zeama lasata, amestecand continuu, timp de 5 min (eventual puteti pune mai intai ciupercile ca sa lase toata apa si dupa 5 min sa adaugati ardeiul si mazarea, in felul acesta vor ramane crocante)

Se curata usturoiul, se piseaza si se adauga. Se toarna sosul de soia si supa de pui peste legume, apoi se adauga fasiile de carne si amestecul de condimente chinezesti. Totul se mai fierbe inca 5 min.

Se prajesc semintele de susan, jumatate se amesteca in mancare, iar restul se presara deasupra.

Mancarea se serveste pe un pat de paste sau orez (cel mai potrivit este un orez basmatti sau orez thai fiert in apa cu sare)




Pofta buna!

Sfaturi utile: Semintele de susan prajite sunt aromate si au un gust intens. Semintele se prajesc intr-o tigaie goala, amestecand continuu, pana cand incep sa sara.

Valoare nutritiva/portie:
430kcal
Proteine: 50g
Grasimi: 16g
Carbohidrati: 15g

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu