Azi va propun o reteta de cornulete cu rahat - in principiu - pentru ca ele pot fi umplute cu mai orice - dar despre asta la timpul potrivit.
Ingrediente:
1 pachet margarina
1 cescuta ulei (eu folosesc o cescuta de 150ml)
1 cescuta apa (aceasi cescuta)
un praf de sare
1 plic zahar vanilat (eu am folosit zahar vanilat burbon)
faina cat cuprinde
400 - 500g rahat (sau miere, nuci, gem, alune)
Intai de toate se pregateste aluatul - se amesteca margarina cu uleiul si apa - sa fie calduta, se pune un praf de sare si zaharul vanilat iar apoi se adauga faina pana se obtine un aluat nu prea moale, dar care se dezlipeste de maini si de vas si este in acelasi timp maleabil si apreciati ca este usor de intins.
Cel mai bine ar fi sa pregatiti aluatul cu o zi inainte, sa-l inveliti intr-o folie alimentara si sa-l pastrati pana a doua zi la frigider.
Se preincalzeste cuptorul la 180 de grade, se tapeteaza o tava cu hartie de copt - se vor scoate mai usor din tava cornuletele, si se taie rahatul.
Se scoate aluatul din frigider, se taie o bucata si se intinde o foaie potrivit de groasa care se taie in patrate. Aluatul ramas se tine in continuare la frigider. Se umple cu rahat si se ruleaza. In loc de rahat cornuletele se pot umple si cu nuci amestecate cu miere sau cu nuci amestecate cu gem - de preferat sa folositi un gem mai acrisor, iar nucile sa le uscati 10 - 15 min in cuptor pentru a fi mai crocante.
Cornuletele se coc in cuptorul incins la foc potrivit. Cand sunt gata se scot din tava si se dau prin zahar pudra.
In cazul in care va mai raman pot fi pastrate in cutii inchise ermetic.
Va doresc pofta buna la un desert simplu, ideal pentru ceai, cafea sau pentru zilele acelea racoroase cand aveti chef de ceva bun si dulce. Sunt gustarea ideala pentru copii si adulti deopotriva, cu atat mai mult cu cat pot fi pregatite din week-end si gustate in fiecare zi a saptamanii care urmeaza - asta daca rezista atata timp pentru ca sunt absolut delicioase.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu