miercuri, 29 ianuarie 2014

Legume la cuptor

Legumele si cartofii preparati la cuptor sunt excelente nu doar ca garnitura, ci si ca fel principal vegetarian.

Cele mai recente cercetari demonstreaza ca sud-europenii traiesc mai sanatos, deoarece consuma mai multe legume si ulei de masline.

Ingrediente (pentru 4 portii):

4 linguri ulei de masline
500g cartofi mici de fiert
4 cepe
sare, piper proaspat macinat
2 lingurite cimbrisor uscat
2 lingurite oregano uscat
4 catei de usturoi
300g vinete
600g dovlecei (zucchini)
2 ardei grasi rosii
4 rosii
sucul unei lamai

hartie de copt
cimbrisor si oregano proaspat

Se preincalzeste cuptorul la 180 grade C. Se captuseste tava cu hartie de copt si se unge cu 2 linguri ulei de masline. Se spala cartofii si se taie in doua pe lungime. Se curata ceapa si se taie in 2 sau in 4, in functie de marime. Se aseaza in tava cartofii si ceapa.

Se amesteca 2 linguri de ulei cu sare, piper, oregano si cimbrisor. Se curata usturoiul, se piseaza si se adauga la ulei. Se intinde 1 lingura din uleiul condimentat peste cartofi si ceapa. Se baga la cuptor (pozitia 2-3 a cuptorului pe gaz) si se coace timp de 15min.

Se curata ardeiul, se spala si se taie in fasii groase de 2cm. Se spala vinetele si dovleceii, se curata si se taie in felii groase de 1,5cm.

Se scoate tava din cuptor. Se aseaza feliile de dovlecei, vinete si ardei intre cartofi si ceapa. Se stropeste cu restul de ulei condimentat si se coace timp de 15min.

Se intorc feliile de vinete si dovlecei si fasiile de ardei. Se spala rosiile si se taie in doua, apoi se aseaza in tava, cu suprafata taiata in sus. Se condimenteaza cu sare si piper si se coace timp de 15min. Se presara deasupra legumelor verdeturile proaspete si se serveste cu iaurt condimentat sau salata de sezon.

IAURT CONDIMENTAT:
Se amesteca 150ml iaurt., 150ml smantana si o legatura de verdeturi toacate marunt. Se condimenteaza cu suc de lamaie, sare si piper.


Pofta buna!

Valori nutritive/Portie:
250kcal;      Proteine: 6g;      Grasimi: 11g;      Carbohidrati: 29g

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu