Ingrediente (pentru 4 - 6 portii):
3 cartofi mari
4 - 5 rosii
2 ciuperci mari (de preferinta pleurotus)
1 ou
100g cascaval ras
50ml ulei
sare, piper
Cartofii curatati si taiati rondele si ciupercile taiate felii se prajesc putin in ulei (pleurotus sunt ciuperci cu un gust mai dulceag dar au o consistenta mai gumata, daca nu ati incercat pana acum acest tip de ciuperci cel mai sigur luati tot champignons - ciupercile clasice rotunde, albe). Rosiile se taie rondele.
Se aseaza legumele alternativ intr-un vas termorezistent - un strat de cartofi, unul de ciuperci si unul de rosii (se aseaza vertical - nu ca pentru musaca), se condimenteaza cu sare si piper, iar deasupra se toarna oul batut bine, amestecat cu cascavalul ras.
Se da tava la cuptor, la foc potrivit aproximativ 35 - 45min, pana se rumeneste frumos cascavalul si se patrund bine cartofii.
Se serveste alaturi de o salata de legume de sezon.
Pofta buna!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu