duminică, 5 ianuarie 2014

Fructe proaspete in suc de portocale

Dupa atatea dulciuri incarcate de oua, faina, creme si calorii va propun un preparat usor, ce poate fi savurat oricand. Este foarte adevarat ca s-ar putea sa rezulte si un preparat cam scum acum iarna, dar puteti sa-i aduceti mici modificari.

Ingrediente (pentru 4 portii):

500g capsuni (sau kiwi)
3 linguri zahar pudra
4 - 5 portocale medii
1/2 legatura roinita sau menta proaspata

Eu am preparat aceasta reteta cu capsuni dar imi propun sa incerc si cu kiwi si voi reveni cu informatii despre ce a iesit :)

Asadar, se spala capsunile, se strecoara, apoi li se indeparteaza coditele. Capsunile mai mari se taie in doua sau in patru, iar cele mici se lasa intregi.

Se pun capsunile intr-un vas, se presara deasupra zaharul pudra si se amesteca bine.

Se taie portocalele in doua, li se stoarce zeama si se toarna peste capsuni.

Se spala roinita sau menta, i se rup frunzele si se adauga peste capsuni. Se acopera vasul si se lasa cel putin 1 ora la frigider, pentru ca gusturile sa se imbine. Capsunile pot fi servite ca atare, dar si alaturi de inghetata sau cafea.

Alternativa: In sucul de portocale se pot adauga si 1-2 capacele de lichior de portocale, sau la ocazii deosebite, jumatate din sucul de portocale poate fi inlocuit cu sampanie. Reteta se poate prepara si cu piersici sau caise. Acestea trebuie decojite - li se cresteaza coaja in cruce si se arunca intr-o oala cu apa clocotita. Dupa aceasta se decojesc, se taie in doua, li se indeparteaza samburele, apoi se taie in felii subtiri.

 Desertul poate fi servit cu inghetata:



Sau simplu.



Oricare varianta ati alege este delicioasa, usoara si racoroasa.

Valoare nutritiva/portie:
130kcal; Proteine: 2g; Grasimi: 1g, Carbohidrati: 25g

Pofta buna!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu