duminică, 20 martie 2011

Paste cu sos de ciuperci

Aceasta reteta am inventat-o eu (sau cel putin nu am cules-o de nicaieri). Pentru paste va recomand pastele din grau dur si apa, italienesti. Sunt recomandate si in cazul persoanelor care fie doresc sa mai scape de cateva kilograme, fie in cazul celor care doresc sa se mentina. De fapt, acestea sunt pastele adevarate. Si poate va mirati cum cineva care vrea sa scape de cateva kilograme are voie sa manance paste. Da, are voie, sunt carbohidrati cu descarcare lenta, sunt satioase, iar prin fierbere si prin racire indicele lor glicemic scade, deci pot fi consumate fara probleme (si asta v-o spun din experienta proprie).

Si acum, la treaba:

Ingrediente (pentru 1 portie): 
paste (azi am folosit Fusilli, dar se pot folosi orice fel de paste, inclusiv spaghete)
150 g ciuperci Champignon proaspete (sau 5 ciuperci potrivite)
150 g conserva de suc de rosii cu pulpa
50 g porumb congelat (sau o cescuta mica)
un varf de lingurita de pasta de ardei iute
1/2 lingura ulei de masline
2 linguri de vin alb
1 lingura de apa
1/2 lingurita de zahar
sare, piper, boia de ardei iute



Intai de toate se pun pastele la fiert in apa cu sare. La fiert se poate adauga si putin ulei de masline, le da un gust foarte bun. Dupa ce au fiert, se scurg si se clatesc cu apa rece.

Ciupercile se taie in jumate si apoi in feliute putin mai groase, pentru ca au foarte multa apa si se strang in momentul in care sunt gatite.



Se pune apoi 1/2 lingura de ulei de masline la incins in tigaie si se adauga ciupercile. Se lasa sa se inmoaie, se adauga vinul indoit cu apa si se lasa pana scade apa de tot. Se adauga apoi rosiile si se mai lasa 5 minute sa fiarba. Se adauga si porumbul. Se mai lasa cateva minute. Daca trebuie, se mai poate adauga putina apa, sau cel mai bine se adauga putina apa in care au fiert pastele. Se pune apoi pasta de ardei dezlegata cu putina apa, si se condimenteaza cu sare, piper, boia de ardei, zahar si se mai lasa sa se lege sosul cateva minute.

Sosul vostru va arata asa:



In final veti obtine asa ceva:



Pofta buna!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu