duminică, 15 ianuarie 2017

Cartofi copti picanti

Reteta clasica in alt fel: cartofii muiati in sos condimentat vor fi deosebiti si extrem de gustosi. Daca va plac cartofii prajiti, dar ii evitati din motive evidente, cu aceasta reteta ii puteti inlocui cu succes.

Ingrediente (pentru 4 portii):

3 linguri ulei
1 lingurita piper Cayenne
1/2 lingurita praf de chilli
1 lingurita boia de ardei iute
1/2 lingurita chimion macinat
sare, piper proaspat macinat
1/2 lingurita oregano uscat
1,2 kg cartofi (nu folositi cartofi pentru fiert)
patrunjel pentru decor

Se preincalzeste cuptorul la 200 de grade C. Se unge cu ulei o tava (sau se tapeteaza cu hartie de copt).

Se toarna intr-un vas mare piperul Cayenne, praful chilli, chimionul, oregano, sarea si piperul. Se toarna deasupra uleiul ramas si se amesteca totul bine.

Se spala cartofii si se freaca bine cu o perie. Se taie initial in doua, apoi in cuburi de aproximativ 3 cm si se dau prin uleiul condimentat. Se toarna cartofii in tava si se uniformizeaza suprafata.

Se baga cartofii la cuptor si se coc aproximativ 30 - 45 min. la 200 de grade C, pana ce devin aurii, timp in care se intorc de cateva ori. Se decoreaza cu patrunjel si se servesc imediat.




Alternativa:

Chipsuri picante: se preincalzeste cuptorul la 200 de grade C si se unge cu ulei o tava (sau se tapeteaza cu hartie de copt). Se taie cartofii in felii foarte subtiri si se dau prin amestecul condimentat. Se pun cartofii in tava, unii langa altii, si se coc aproximativ 50 min. pana devin aurii, crocanti.

Valoare nutritiva/portie:

Calorii: 245kcal/portie     Proteine: 6g     Grasimi: 5g     Carbohidrati: 42g

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu