sâmbătă, 4 martie 2017

Chilli Vegetarian

Pentru o duminica petrecuta in familie sau cu prietenii la un pahar de vorba, aceasta este varianta ideala de mancare ... satioasa, gustoasa si se pregateste relativ repede.

Cine a gustat reteta traditionala mexicana "chilli con carne" poate oricand sa incerce cu succes si varianta preparata fara carne, aceasta fiind in egala masura de delicioasa si hranitoare :)

Ingrediente (pentru 6 portii):

1 morcov mare
1 ceapa
3 catei de usturoi
2 linguri ulei de masline
2 conserve fasole boabe alba (a cate 400g)
2 conserve fasole boabe rosie (a cate 400g)
2 conserve de rosii (a cate 400g)
1 varf de cutit praf chilli
1 lingurita chimion macinat
1 lingurita oregano uscat
150ml smantana
frunze de coriandru pentru decor

Se spala si se toaca morcovul. Se curata ceapa si usturoiul, ceapa se toaca in cubulete, iar usturoiul marunt.

Se calesc morcovul si ceapa in ulei, intr-o tigaie, amestecand continuu, aproximativ 5 min. Se adauga usturoiul si se mai lasa pe foc cateva minute.

Se scurg bine conservele de fasole si se adauga in tigaie, alaturi de rosii, praful chilli, chimion si oregano. Se caleste la foc mic, amestecand din cand in cand, timp de 10 - 15 min, pana se ingroasa.

Se imparte mancarea in 6 farfurii adanci, se pune in fiecare cate 1 lingurita de smantana (cine doreste) si se serveste decorat cu frunze de coriandru. Se potriveste alaturi de chipsuri tortilla, paine alba proaspata sau lipii libaneze incalzite putin intr-o tigaie sau la cuptor (mai putin traditional mexican, dar garantat se potriveste).

Mancarea ramasa se poate servi si ca sos cu legume, alaturi de paste sau orez, dar este excelenta si ca umplutura alaturi de cartofi la tava sau omleta.

Pofta buna!





Sfaturi utile:

Daca folositi fasole uscata aceasta trebuie inmuiata peste noapte (500g la 1.5l apa). Sfatul meu este sa fierbeti separat cele doua tipuri de fasole, intrucat textura lor este usor diferita, iar timpul de fierbere poate diferi si el, deci cel mai sigur este sa le fierbeti separat. Fasolea uscata o fierb astfel: o pun in apa rece pe aragaz si schimb apa in momentul in care incepe sa fiarba - indiferent daca am lasat-o sau nu peste noapte la inmuiat - si repet aceasta operatie de trei ori; abia a patra oara o lasa pana fierbe si adauga sare in apa.

Valoare nutritiva/portie:

390kcal     Proteine: 24g     Grasimi: 8g     Carbohidrati: 78g

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu