duminică, 8 ianuarie 2017

Budinca de macaroane cu cartofi

Ce pregatiti pentru maine la birou? Va propun o budinca de macaroane cu cartofi. Da, nici eu nu m-as fi gandit sa asociez pastele cu cartofii, cine si de ce ar face asa ceva? Dar va garantez ca este delicios :).

Ingrediente (pentru 4 portii):

2 cartofi mici
250g macaroane
20g unt
1 ceapa (optional)
1 legatura de patrunjel
100ml smantana pentru gatit
100g cascaval ras
1 ou
sare, piper proaspat macinat, nucsoara rasa
unt pentru ungerea tavii

Intr-o oala mare se da in clocot o cantitate suficienta de apa cu sare. Intre timp se curata cartofii si se taie in cubulete. Se pun cubuletele de cartofi si macaroanele in apa clocotita si se fierb timp de 10min.

Se scurg bine cartofii si macaroanele si se intind intr-un vas. Se adauga untul si se lasa la racit.

Se curata si se taie in cubulete ceapa (daca nu va place neaparat ceapa in mancare puteti sa nu puneti - eu nu am folosit ceapa pentru aceasta reteta). Se spala patrunjelul, se zvanta si se toaca marunt, impreuna cu ceapa. Se adauga in vas ceapa si patrunjelul.

Se bat bine smantana cu oul si cascavalul, se condimenteaza cu sare, piper si nucsoara, apoi se toarna peste paste. Se unge cu unt o tava termorezistenta si se toarna amestecul in aceasta.

Se baga tava in cuptorul rece, la nivelul inferior, apoi se incalzeste la 180 de grade C (pozitia 2-3 a cuptorului pe gaz) si se coace aproximativ 30 de minute.

Pofta buna!



Alternativa:

Pentru o mancare mai bogata, se fierb alaturi de cartofi si 300g fasole verde, apoi se adauga in amestec si 100g slanina taiata cubulete, 150ml smantana si verdeturi tocate marunt. Se presara deasupra 100g cascaval ras si bucatele de unt, apoi se coace la 180 de grade C.

Valoare nutritiva / portie:
490kcal/portie     Proteine: 20g     Grasimi: 24g     Carbohidrati: 47g

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu