joi, 5 ianuarie 2017

Spaghete cu ciuperci

La inceput de an propun sa nu ne petrecem prea mult timp in bucatarie - avem tot timpul inainte :), de aceea va las o reteta usor de realizat, rapida, delicioasa, satioasa si care va bucura intreaga familie.

Intrediente (4 portii):

400g ciuperci
3 linguri ulei de masline
1 catel de usturoi
1 sau 2 chilli
sare, piper negru proaspat macinat
sucul de la o jumatate de lamaie
455g spaghete 
2 linguri de parmezan ras
jumatate de legatura de patrunjel
55g unt

Ciupercile se curata, se spala si se taie felii. Se incinge uleiul intr-o tigaie si se adauga ciupercile taiate, se calesc la foc iute amestecand o data sau de doua ori. Se adauga usturoiul taiat marunt si ardeiul iute taiat fin, se sareaza si se pipereaza. Se calesc in continuare timp de inca 4 - 5 minute, amestecand continuu. Se ia tigaia de pe foc si se adauga sucul de lamaie.

Pastele se fierb conform instructiunilor de pe ambalaj in apa cu sare. Dupa ce au fiert se scurg si se trec printr-un jet de apa rece, se pun in tigaie peste ciuperci impreuna cu parmezanul, patrunjelul tocat grosier si untul. Se amesteca usor astfel incat aromele sa se intrepatrunda.

Se servesc calde, adaugand putin patrunjel si parmezan deasupra.

Pofta buna!


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu