sâmbătă, 30 august 2014

Pastrav cu piper verde la cuptor

Si pentru ca azi este sarbatoare - Sfantul Alexandru - si le urma tuturor sarbatoritilor zilei La Multi Ani si numai bucurii!, iar maine este duminica ce-ati zice de un preparat cu peste? Nimic complicat care sa va tina in bucatarie mai mult decat este necesar, o reteta simpla si de efect ... gustativ :)

Ingrediente (pentru 2 portii):

2 pastravi (a 500g fiecare)
100g unt
1 lingura piper verde
5 linguri ulei de masline
1 lingura suc de lamaie
sare, boia, faina

Pastravii se freaca cu sare si se lasa 30 de minute. Intr-un bol se sfarama piperul verde boabe (mai bine folositi un mojar sau o rasnita electrica). Se adauga untul topit, sucul de lamaie si uleiul. Se pune sosul intr-o tava si se misca tava ca sa fie bine acoperita. Se dau pastravii prin faina si apoi prin sosul din tava, sa fie bine acoperiti. Se mai presara putina boia deasupra. Se adauga in tava 50ml apa. Se pune tava in cuptor la 190 grade pentru 20min, timp in care se stropeste cu sosul din tava din 5 in 5 minute. Dupa aceste 20min se da cuptorul la 240 grade pentru inca 10 - 15 minute.

Se serveste cu cartofi natur, salata de sezon si mujdei de usturoi.


Pofta buna!


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu