marți, 19 august 2014

Paste cu rosii si branza de oaie

... asa ca pentru o zi de marti.

Ingrediente (pentru 4 portii):

800g rosii
1 catel de usturoi
1 lingurita de oregano
400g paste fainoase (melcisori sau scoici)
sare, piper proaspat macinat
2 linguri (60g) unt 
2 linguri ulei de masline
30g seminte de pin sau de floarea soarelui
100g telemea de oaie

Se spala rosiile, se scufunda in apa clocotita, se curata de pielita si se taie marunt. Usturoiul curatat se taie feliute. Se fierb pastele "al dente" in apa cu sare. Se pun la incins o lingura de ulei si una de unt (30g) - sau daca tigaia este antiaderenta se poate folosi jumatate din cantitatea de ulei si de unt - si se caleste usturoiul circa 1 minut, dupa care se adauga rosiile, oregano, sare si piper si se lasa 5 minute sa fiarba incet. Se incorporeaza pastele fierte, se amesteca bine si se gusta inca o data de sare si piper. Se incinge restul de ulei si de unt si se rumenesc semintele de pin sau de floarea soarelui (daca nu vreti sa le prajiti, se pot doar rumeni intr-o tigaie antiaderenta fara a mai folosi ulei si unt). Semintele rumenite se presara peste paste impreuna cu telemeaua sfaramata.




Pofta buna!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu