duminică, 10 august 2014

Paste cu ciuperci

Dupa "Orez cu ciuperci" va propun si o reteta de paste cu ciuperci. Este o reteta specifica pentru Italia, se pregateste usor, este satioasa si savuroasa. Potrivita si la birou - cu toate ca unul dintre ingrediente este vinul, dar nu va face decat sa va binedispuna un pic :), dar si pentru un pranz usor.

Ingrediente (4 portii):

250g paste
400g ciuperci
2 morcovi
4 catei de usturoi
50ml vin alb
ulei de masline
patrunjel
sare, piper poaspat macinat
parmezan sau cascaval ras

Se taie marunt usturoiul, se dau pe razatoare cei doi morcovi si se calesc in tigaia in care s-a incins in prealabil uleiul de masline. Se adauga ciupercile taiate cuburi si se pune un capac, asteptand sa lase apa ciupercile. Se adauga vinul, sare si piper dupa gust si se acopera din nou cu capacul lasand asa circa 10min. Se amesteca din cand in cand. Dupa cele 10min se ia capacul si se lasa inca putin pe foc pentru ca sosul sa-si piarda aspectul lichid si pentru a capata consistenta. Cand este aproape gata se adauga patrunjelul tocat marunt.

Intre timp, se pune la fiert o oala cu apa, cand incepe se clocoteasca se adauga sarea si pastele si se lasa la fiert timp de 10 - 12 minute (in fuctie de instructiunile de pe ambalaj), se amesteca din cand in cand. Cand sunt gata se strecoara si se pun peste sosul de ciuperci. Se amesteca bine.

Pastele se servesc cu parmezan sau cascaval ras presarat deasupra.


Pofta buna!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu