duminică, 3 aprilie 2011

Peste la gratar

Pentru zilele cu dezlegare la peste - ca tot suntem in post, sau pentru sambata la pranz cand se aduna toata familia va propun un peste la gratar, foarte sanatos si gustos.

Ingrediente (pentru 2 portii):

2 pesti potriviti ca marime (levrek cunoscut si ca biban de mare, macrou, pastrav, dorada regala)
cativa catei de usturoi
putin ulei de masline
sare, piper cu lamaie

Asadar, doamnelor, pestele trebuie curatat, asta e, nu este placut dar este necesar. Dupa ce trecem de faza cu curatatul, il uscam cu un prosop de bucatarie, il dam cu sare si piper si il lasam putin sa se linisteasca. Usturoiul curatat se piseaza si se amesteca bine cu putin ulei de masline - cam 2 lingurite si sare, pana se face ca o pasta. Se ia iar pestele si se unge cu acest amestec si la exterior si la interior, ceva mai mult la interior.

Pestele astfel aranjat, se pune pe gratarul incins. (Atentie, insa, va sfatuiesc sa folositi un gratar cu sursa de foc excentrica sau laterala, nu un gratar cu foc direct-preparatele devenind toxice in cazul acestor gratare.). Se lasa aproximativ 10 min. pe fiecare parte.

Se serveste imediat insotit de un mujdei de usturoi si de o salata. Eu am propus o salata de varza.


Pofta buna!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu