duminică, 24 aprilie 2011

Orez cu lapte

Ingrediente (3 portii):
1 cana de orez cu bob lung
4 cani de lapte
3 - 4 linguri de zahar
zahar vanilat
zahar vanilat Burbon
coaja rasa de lamaie
coaja rasa de portocala


Spalati orezul foarte bine in cat mai multe ape, pana cand nu mai lasa amidon. Puneti laptele impreuna cu orezul intr-o cratita la foc potrivit si amestecati incontinuu (altfel orezul se lipeste de cratita - eu am patit-o de cateva ori). Cand se umfla orezul, (cam ca in imagine) adaugati zaharul si amestecati in continuare pana se topeste si mai scade laptele. Cu aproximativ 5 minute inainte de a fi gata - adica cand mai scade la aproape jumatate - adaugati zaharul vanilat si coaja rasa de lamaie si portocala (eu am pus cam 1 lingurita din fiecare). Mai lasati cam 5 minute, pana mai ramane putin lapte, stingeti si acoperiti cu un capac iar peste capac puneti un servet de bucatarie.

Se serveste cu scortisoara, sau cu dulceata de visine.



Chiar daca aceasta asociere nu este tocmai indicata, laptele nu este recomandat sa se asocieze cu alte alimente, poate fi un desert foarte gustos sau un mic dejun satios.
Pofta buna!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu