sâmbătă, 22 octombrie 2016

Salata de mere cu telina

O salata care se potriveste langa numeroase si variate preparate din carne sau legume. O salata tocmai buna de pregatit pentru a impresiona invitatii. Se prepara relativ usor si spun relativ pentru ca este nevoie de un pic de rabdare si atentie la pregatitul "castronului" pentru salata :).

Ingrediente (pentru 4 portii):

4 mere rosii, mari
2 mere acrisoare
1 telina potrivita
2 rosii
sare, piper
1/2 pahar cu nuci
125 ml maioneza (optional), dar daca alegeti varianta cu maioneza este de preferat sa o preparati in casa
suc de lamaie
salata verde pentru decor

Telina se curata si se da pe razatoarea mare, sau se taie marunt. Cele doua mere se curata si se dau pe razatoarea mare sau se taie felii subtiri. Merele rosii se spala, li se taie un capac, se scobesc, iar miezul se taie marunt. Merele taiate sau razuite si merele scobite se stropesc cu zeama de lamaie pentru a nu oxida. Rosiile se taie cubulete, iar nucile se toaca marunt.

Intr-un bol se amesteca telina, cu merele, cu rosiile, cu nucile si cu maioneza. Se condimenteaza cu sare si piper. Daca optati pentru varianta fara maioneza, salata se asezoneaza cu putin ulei de masline si zeama de lamaie.

Merele scobite se umplu cu salata obtinuta si se aseaza pe frunze de salata.

Pofta buna!



Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu