Ingrediente (pentru 4 portii):
4 mere rosii, mari
2 mere acrisoare
1 telina potrivita
2 rosii
sare, piper
1/2 pahar cu nuci
125 ml maioneza (optional), dar daca alegeti varianta cu maioneza este de preferat sa o preparati in casa
suc de lamaie
salata verde pentru decor
Telina se curata si se da pe razatoarea mare, sau se taie marunt. Cele doua mere se curata si se dau pe razatoarea mare sau se taie felii subtiri. Merele rosii se spala, li se taie un capac, se scobesc, iar miezul se taie marunt. Merele taiate sau razuite si merele scobite se stropesc cu zeama de lamaie pentru a nu oxida. Rosiile se taie cubulete, iar nucile se toaca marunt.
Intr-un bol se amesteca telina, cu merele, cu rosiile, cu nucile si cu maioneza. Se condimenteaza cu sare si piper. Daca optati pentru varianta fara maioneza, salata se asezoneaza cu putin ulei de masline si zeama de lamaie.
Merele scobite se umplu cu salata obtinuta si se aseaza pe frunze de salata.
Pofta buna!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu