Salata noastra imbina diferite gusturi si texturi, fiind hranitoare si constituind un pranz excelent, fie acasa fie la serviciu.
Ingrediente (pentru 4 - 6 portii):
100g fasole verde fiarta
5 cartofi fierti
2 ardei grasi
1 conserva ton in apa
1 cutie fileuri de anchois
100g masline negre mici
3 oua fierte tari
1 ceapa mica
1 catel de usturoi
4 linguri ulei de masline
2 linguri otet de vin alb
1 lingura capere
10 frunze de busuioc proaspat
sare, piper
Se pune un ou deoparte pentru sos.
Se freaca bine un castron cu catelul de usturoi. Ce ramane se toaca marunt.
Se taie fasolea in bucati, daca folositi fasole congelata nu mai este nevoie sa o taiati. Cartofii si ardeiul gras se taie rondele. Ceapa se taie julien sau solzisori. Rosiile se taie in sferturi, iar ouale felii.
In castron se aseaza un rand de cartofi, deasupra un strat de fasole, apoi rosiile, ceapa, ardeiul gras si se presara restul de usturoi. Se termina cu fileurile de anchois, tonul bucati, maslinele si feliile de ou. Se condimenteaza dupa gust cu sare si piper.
Se prepara sosul din ulei de masline amestecat cu otet si galbenusul celui de-al treilea ou. Se toarna peste salata si se presara cu busuioc tocat si cu capere. Se amesteca cu grija.
Pofta buna!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu