duminică, 23 octombrie 2016

Salata de Nisa

Si cum la noi a venit toamna si afara este rece si innorat va propun sa facem o mica calatorie prin intermediul unei ... salate. Asa cum ii spune si numele haideti sa mergem, macar numai cu gandul, pana la Nisa. Cine nu-si doreste sa ajunga acolo, in capitala Coastei de Azur, unde marea se intalneste cu muntele pentru niste peisaje fantastice care taie rasuflarea, unde linistea marii se imbina cu calmul muntelui si unde bogatia, dar si romantismul sunt la ele acasa. 

Salata noastra imbina diferite gusturi si texturi, fiind hranitoare si constituind un pranz excelent, fie acasa fie la serviciu.

Ingrediente (pentru 4 - 6 portii):

6 rosii mici
100g fasole verde fiarta
5 cartofi fierti
2 ardei grasi
1 conserva ton in apa
1 cutie fileuri de anchois 
100g masline negre mici
3 oua fierte tari
1 ceapa mica
1 catel de usturoi
4 linguri ulei de masline
2 linguri otet de vin alb
1 lingura capere
10 frunze de busuioc proaspat 
sare, piper

Se pune un ou deoparte pentru sos.

Se freaca bine un castron cu catelul de usturoi. Ce ramane se toaca marunt.

Se taie fasolea in bucati, daca folositi fasole congelata nu mai este nevoie sa o taiati. Cartofii si ardeiul gras se taie rondele. Ceapa se taie julien sau solzisori. Rosiile se taie in sferturi, iar ouale felii.

In castron se aseaza un rand de cartofi, deasupra un strat de fasole, apoi rosiile, ceapa, ardeiul gras si se presara restul de usturoi. Se termina cu fileurile de anchois, tonul bucati, maslinele si feliile de ou. Se condimenteaza dupa gust cu sare si piper.

Se prepara sosul din ulei de masline amestecat cu otet si galbenusul celui de-al treilea ou. Se toarna peste salata si se presara cu busuioc tocat si cu capere. Se amesteca cu grija.

Pofta buna!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu